Hollandse Smous

Wat heerlijk zo'n ruwharig, beweeglijk en zeer aanhankelijk hondje bij je in de buurt te hebben. Onze Lola was ongeveer van dezelfde leeftijd en groeide op met onze kater Willem. Stoeien en samen slapen, absoluut vermakelijk om dit te zien. (Hier is de link). Totdat Lola erachter kwam dat er ook soortgenoten deel uitmaken van haar roedel. Als kleinste voelde zij al snel aan dat zij de laagste in rang is, maar dat maakte haar niets uit; uitdagen en spelen, onvermoeibaar. Maar ook zich uitgebreid laten knuffelen door haar bazen en in slaap vallen op een schoot. Een groter genot is voor haar niet denkbaar.

Kortom, Lola is echt, zoals het een Hollandse Smous betaamd, een hondje dat floreert in gezelschap van anderen. Ze is zeer leergierig, vond de GG- cursus (gedrag en gehoorzaamheidscursus) geweldig. Waar haar bazen elke dag plezier van hebben, want ze luistert echt heel goed.

Eigenaar zijn van een Hollandse Smous houdt in dat je na aanmelding bij de vereniging een tijd op de wachtlijst staat. Ook is het dan weer fijn voor anderen als je dan vervolgens ook bereid bent minimaal een nestje met je hondje te fokken. Het is een verplichting waar iedereen die de Hollandse smoushond een warm hart toedraagt van harte aan meewerkt. Ruim 30 jaar zetten mens en dier zich in om dit leuke ras in ere te herstellen!